Fysisk træning

Motorsport kræver en ekstra ordinær god fysik

Hvis man vil præstere blandt de bedste i verden nytter det ikke noget, at kroppen er i ubalance. Det gælder både med træning, kost og søvn. I et racerløb udsættes kroppen konstant, for høje G-påvirkninger, slid og varme. Fysikken skal derfor være i topform, hvis der skal præsteres i bilen.

Sebastian gennemgår derfor kontinuerligt tests, som afslører, om kroppen er i balance, og hvor eventuelle ubalancer opstår. Han følger samtidig et nøje tilrettelagt træningsprogram. Selvom der trænes mange gange ugentligt, kan Sebastian nemlig nemt træne for ensartet, hvilket betyder, at visse muskler svækkes.

Ved en 360-test bliver Sebastian testet på fire forskellige parametre for at analysere, hvor der er optimeringsmuligheder. Ved de forskellige tests benyttes det bedste udstyr på markedet. Dette sikrer, at trænerne kan skabe de mest præcise og uddybende målinger.

Med udgangspunkt i resultaterne graver Sebastian og hans fysiske trænere sig dybt ned i dataene og analyserer, hvor der er udviklingspotentiale. Dette udmønter sig i et seks uger træningsforløb, som gennemføres i foråret, så Sebastian er klar til sæsonen. Derudover skræddersyes vedligeholdestræning, så kroppen holdes i træning gennem hele sæsonen.

Koncentration

Koncentrationstræning er uundværligt. I en racerbil skal man holde et skarpt fokus længe og under vanskelige forhold, så man undgår at lave fejl.

Sebastian gennemgår hvert forår et seks ugers forløb hos Dansk Automobil Sports Union (DASU) og Team Danmark, som sætter fokus på at øge:

  • Koncentration på et objekt, som er i konstant bevægelse
  • Koncentration på et objekt, som bevæger sig bag andre bevægende objekter
  • Konstant og vedvarende koncentration over tid uden at miste fokus og energi

Reaktion

Træningsforløbet har også til formål at forbedre og styrke reaktionsevnen. Reaktionsevnen er vigtig både i starten af racerløbet, når lamperne slukker og bilerne ræser afsted – men også i kampe med modstandere.

Her er der fokus på at træne Sebastians centrale nervesystem, og via en test analyseres hans reaktionsevne på 12 forskellige parametre.

Kondition

Ved konditionstesten undersøges, hvor meget meget ilt (ml) kroppen er i stand til at optage i minuttet i forhold til kropsvægten – også kaldet for konditallet.

Ved en konditionstest får Sebastian information om forskellige træningsparametre som for eksempel hans personlige pulszoner, hvornår han begynder at danne mælkesyre, hvor hurtigt han ventilerer med mere. Disse tal benyttes til at målrette løbetræning, cykling og andre træningsformer.

Styr kroppens reaktioner med din vejrtrækning

…. og hop i fryseren.

Hvad kan det bruges til?  Kan du kontrollere din vejrtrækning i pressede situationer, har du også evnen til at bevare roen. Det gælder før en start eller tidtagning, hvor adrenalinet er på max gas.

Kontakt Sebastian Øgaard

Se kontaktinfo her