Sebastians vej

Sebastian Øgaard er en talentfuld, ydmyg og utroligt hårdtarbejdende 19-årig ung mand fra den lille by Ejstrupholm i Midtjylland.

Udover præstationerne på banen er Sebastian i motorsportskredse kendt for at være en sportsmand med stor integritet og ærlighed. Han er en rollemodel for andre unge racerkørere og har vist, at det er muligt at opnå succes på højt niveau.

Hvis man forbliver professionel, forbliver man også respekteret.

2023 Sebastian bliver samlet 3’er i TOP-serien EUROCUP-3

Efter en god sæson med MP Motorsport i 2023 opnåede Sebastian Øgaard en samlet tredjeplads i Eurocup-3, som over sæsonen så mere end 20 kørere deltage. Han vandt en imponerende sejr på Jerez og formåede som den eneste kører at afslutte alle 16 løb inden for top 10. Sebastian var på podiet syv gange og havde flere hurtigste omgange.

Sæsonen startede brutalt ud, da Sebastians motor gik i stykker i kvalifikationen i sæsonåbneren på Spa-Francorchamps. Han formåede at køre sig fra bagerst i feltet til hhv. nummer 5 og nummer 8, og på den måde skrabe nogle vigtige point sammen. Over otte afdelinger, der strakte sig fra den belgiske Formel 1-bane i maj til finalen på Circuit de Barcelona-Catalunya i november, fortsatte unge danske racerkører de gode takter.

Sebastian sluttede sæsonen som samlet 3’er, blot få point fra den franske vinder, Esteban Masson.

I topform med FRMEC inden sæsonen i Europa starter

2023 bliver skudt i gang i januar i Dubai, hvor der bliver kørt Formula Regional Middle East. En serie, der er fyldt med de bedste unge talenter, som bruger serien til at forberede sig på programmer i serier som FRECA, F3 og F2. I 2023 deltager juniorkørere fra både Scuderia Ferrari F1, Mercedes-AMG Petronas Formula One Team og Red Bull Racing.

I Dubai kører Sebastian to top 10 placeringer i hus i et stærkt felt på 28 kørere. En god måde at vise sig frem blandt de bedste – og komme i topform inden sæsonen i Europa starter.

I 2022 tager Sebastian et skridt op ad Formel-stigen

… til EuroFormula Open F3. Her skriver 18-årige Sebastian kontrakt med det hollandske team Van Amersfoort Racing – endnu et topteam, som tidligere har haft både Charles Leclerc og Max Verstappen i stalden.

Sebastian åbner sæsonen med to podieplaceringer, heraf én sejr i årets første løbsweekend. En virkelig imponerende bedrift som rookie, endda som debutant banen i Estoril, og med en gearkasse, som går i stykker.

2022-sæsonen ender desværre med, at Van Amersfoort Racing af politiske årsager trækker alle holdets biler ud af EuroFormula Open F3. Grundet de flotte præstationer i Euroformula Open F3 bliver Sebastian imidlertid inviteret til at køre de afsluttende løb i en anden juniorserie, Formula Regional Europe, for det finske team KIC Motorsport.

I 2021 opnår Sebastian at blive vicemester

i den spanske Formel 4-serie. Sebastian kører her for det spanske storhold Campos Racing, der tidligere har haft kørere som Fernando Alonso og Lando Norris tilknyttet. Og den nu 17-årige racerkører gør det godt. Sæsonen slutter nemlig med otte podieplaceringer og fem løbssejre, hvilket rækker til en samlet andenplads i mesterskabet.

 

I 2020 bliver gokarten skiftet ud med Formel 4 bil

I 2020 bliver Sebastian samlet treer i det danske Formel 4-mesterskab. Sebastian dominerer serien med sejre i fire ud af seks afdelinger, men er forhindret i at deltage i de sidste tre løb, da han også deltager i det italienske Formel 4-mesterskab.

Sebastian har masser af flotte resultater i karting

Sebastian har fra starten af sin karriere udvist et stort gå-på-mod, som har resulteret i en masse flotte resultater i karting. I 2018 tager det for alvor fart, da Sebastian kæmper sig til sine første podieplaceringer i udlandet, vinder Danmarksmesterskabet i kongeklassen OK og bliver optaget i Team Danmark.

Til VM i 2018 i svenske Kristianstad ryger kæden af gokarten under tidtagningen. Som gengæld for dette, tager den blot 14-årige Sebastian hele 77 placeringer i de indledende heats, men mangler desværre blot én placering for at kvalificere sig til finaleheatet.

Kontakt Sebastian Øgaard

Se kontaktinfo her