Fuld pedal mod motorsportens verdenstop

PRESS RELEASE – 15 april

Den 19-årige racerkører Sebastian Øgaard fra Ejstrupholm er godt på vej til at skabe sig et navn inden for international motorsport. Han står nu over for en spændende sæson i jagten mod Formel 3

 

IKAST-BRANDE Meget er sket, siden vi sidst mødte ham. Skuldrene er blevet bredere, og det er, som om blikket er endnu mere målrettet.

Sebastian Øgaard tager et flere kilo tungt stykke af en vægtstang, holder det op foran sig i udstrakte arme og kører den i små cirkler, som var det et bilrat. Han er et af landets største talenter inden for motorsport. Her hos Rindom Kost & Motion bruger han mange timer på træning, og det er en vigtig del i jagten på at blive en endnu bedre racerkører.

Det var få dage før juleferien i 2021, vi sidst mødte Sebastian Øgaard. Her så han tilbage på en fantastisk sæson med et væld af titler.

Vi hørte om, hvordan passionen for motorsport blev født i i Grindsted Gokartklub. Om vejen videre til prisen som årets kartingkører til Danish Motorsport Award, og om hvordan han i 2021 modtog prisen som Årets Talent.

En meget tilfreds Sebastian Øgaard sluttede imidlertid interviewet med at rynke brynene og så lidt nervøst ind i fremtiden.

Et opnåeligt delmål

Hvis man vil køre i formel-biler, bestemmer pengene det meste. Talentet er afgørende, men det er ikke nødvendigvis nok. Derfor var det afgørende for Sebastian Øgaards karriere, at han kunne finde sponsorer og en manager.

– Begge dele lykkedes for mig, siger han med et smil og går videre til næste træningsmaskine, hvor en nakkeøvelse venter.

For få øjeblikke siden har hans nye manager sagt tak for i dag. Han hedder Oliver Victor Kristensen og er fra managementbureauet 5P athletes & brands som blandt andet også har Le Mans-vinderne Marco Sørensen og Dries Vanthoor i stald.

– Jeg kan godt mærke på min udvikling, at jeg har fået en manager. Oliver kommer med en stor viden, og jeg kan sparre med ham. Det hele er blevet mere professionaliseret, siger Sebastian Øgaard.

Og det er en nødvendighed, hvis han skal nå sit næste delmål. Til maj begynder sæsonen, og her har Sebastian Øgaard igen store ambitioner, når han sammen med det hollandske topteam MP Motorsport stiller op til Eurocup-3 i 2023. Målet er at kæmpe sig videre til Formel 3 i 2024.

Sebastian Øgaard kalder sig stolt over at være blevet en del af MP Motorsport ved årsskiftet, men han peger på, at motorsports

verdenen fortsat er uendelig svær at komme frem i.

– Selv om jeg nu er kommet skridtet videre, venter næste udfordring om det næste hjørne, og der er fortsat meget arbejde at gøre for at komme i den officielle Formel 3-serie. Lige nu er jeg i Eurocup-3, og det kan beskrives som steppet mellem Formel 4 og Formel 3, fortæller Sebastian Øgaard.

Den ultimative drøm er at blive Formel 1-kører en dag, og han anser det som realistisk at rykke op som Formel 3-kører allerede til næste år.

Magnussen, Vesti og Øgaard

Ydmyghed, dedikation og vilje.

Det er tre af nøgleordene i Sebastian Øgaards mindset. Især det at være ydmyg fylder meget, og han kan næsten heller ikke få det over læberne, men den er god nok.

Sebastian Øgaard er allerede nu helt fremme blandt de bedste racerkørere i Danmark. Kevin Magnussen kender de fleste danskere formentlig som en af de mest succesfulde sportsfolk herhjemme. Formel 1-køreren er stærkt forfulgt af talentet Frederik Vesti, som lige nu kører Formel 2. Lige efter kommer han så: Sebastian Øgaard fra Ejstrupholm.

Fremadstormende og som kraftig bejler til Formel 3.

– Det er svært, og det ses også tydeligt i antallet af kørere. I Formel 3 kører kun 26-30 på verdensplan, så det er et nåleøje at komme igennem, fortæller han.

Mennesket Sebastian

Vi har sat os op i loungeområdet hos Rindom Kost & Motion til en snak om, hvem talentet fra Ejstrupholm er, når han ikke sidder bag rattet eller holder sig i fysisk form i træningscentret.

Men drømmen om Formel 1 kræver dedikation, og Sebastian Øgaard erkender, at tiden ikke er til meget andet end motorsport og skole.

– Det er vigtigt at få en uddannelse, og derfor går jeg ved siden af motorsporten på Ikast-Brande Gymnasium i et HF-forløb. Jeg har fået lavet en tilpasset plan, så jeg kan bruge tid på min sport og samtidig få en uddannelse, lyder det fra racerkøreren, som også fortsat bor hos forældrene i Ejstrupholm.

2023-udgaven af Eurocup-3 løber over otte afdelinger, begyndende på den belgiske Formel 1-bane Spa-Francorchamps 5.-7. maj. Serien vil i løbet af sæsonen besøge andre verdensberømte baner som hollandske Zandvoort og italienske Monza, før finalen finder sted på Circuit de Barcelona-Catalunya til november.

– Jeg er enormt glad for endelig at løfte sløret for min aftale med MP Motorsport om en fuld sæson i Eurocup-3. MP Motorsport er et af de største og mest attraktive teams, når det gælder juniorserier under Formel 1, og jeg er sikker på, at deres viden, erfaring og performance bliver afgørende for min udvikling som kører og min fremtidige karriere, lyder det fra Sebastian Øgaard.

Han skal nu videre med formiddagens fysiske træning.

Det er lidt over 16 måneder siden, vi sidst sagde på gensyn til hinanden. Så længe varer det formentlig ikke, før Sebastian Øgaard drøner forbi den næste udfordring mod motorsportens verdenstop.

Felt